2011. október 18., kedd 11:29

Moderálási Szabályok

Írta:
Értékelés:
(0 szavazat)

1.A honlap célja

A honlap tulajdonosa meg akarja osztani ötleteit, gondolatait az olvasókkal. A szövegek letölthetők, nyomtathatók, szabadon felhasználhatók azzal a feltétellel, hogy hasznosítás esetén a forrást meg kell nevezni.

2.A honlap tulajdonosa

A honlap cikkeinek és blogjának írója és tulajdonosa Mlakár Katalin.

3.A honlap felhasználói

A honlap cikkei és blog bejegyzései általában csak kivonati szinten olvashatók bárki számára. A teljes tartalmak többnyire regisztrációhoz, és belépéshez kötöttek. Ezt a tényt a cikk bevezetője után szereplő "A teljes tartalom megtekintéséhez be kell jelentkeznie" szöveg jelzi. Amennyiben ez a szöveg nem jelenik meg, akkor a "Bővebben" gombra kattintva az egész cikk megtekinthető.

A cikkekhez hozzászólni csak regisztrált felhasználók tudnak belépés után.

Regisztrációnál valós nevet és valós email-címet kell megadni. Az email-cím ellenőrzésre kerül egy regisztráció- megerősítést kérő levélben. A regisztráció során választható egy felhasználói név, ebben az esetben ez fog megjelenni a hozzászólások publikált szövege mellett. A felhasználói névnek, mint egyedi tartalomnak meg kell felelnie a moderálási szabályokban leírtaknak, továbbá nem használható a honlapon már létező, vagy ahhoz megtévesztésig hasonló név.

4.A honlap angol nyelvű oldala

A honlap angol nyelvű oldala csak a kivonatokat tartalmazza.

5.Moderálási szabályok

A honlapon megjelenő valamennyi tartalmat a tulajdonos publikálja. Így a hozzászólások egy formális engedélyezési eljárás után kerülnek nyilvános publikálásra. A hozzászólások szabályai:

- Nem tartalmazhatnak hatályos jogszabályba ütköző tartalmakat,

- Meg kell felelniük egy általánosan elfogadott etikai normának,

- Nem tartalmazhatnak olyan idegen forrásból származó tartalmat, ahol nincs feltüntetve az eredet,

- A hozzászólást író személyes adatain kívül más személy személyi adatait, a nevét is beleértve nem tartalmazhat egy hozzászólás. Kivételt képez ez alól az esetlegesen idézett idegen tartalom szerzőjének, és forrásának megnevezése, ha az adott művet már publikálta a szerzője.

- Semmiféle durva, fenyegető, mások érdekeit, jogait bármi módon sértő, vagy a jó ízlésnek nem megfelelő tartalom, illetve az ilyen témájú weboldalra mutató link nem kerül publikálásra ezen a honlapon, beleértve a személyeskedő, másokat lejárató megjegyzéseket is.

- Az adatbiztonság és adatvédelem sérelmét okozó tartalmak – vírusok, vagy egyéb számítástechnikai kártevők – illetve adatlopás esetén jogi eljárás indításával élhet a tárhely üzemetetője, vagy a honlap tulajdonosa.

- Hirdetések, illetve témaidegen hozzászólások nem jelenhetnek meg.

- Kerülni kell a valódi tartalmat magában nem foglaló hozzászólásokat is, azaz a honlap cikkeit vagy blog-bejegyzéseit pusztán helyeslő, vagy elutasító, és ezt a véleményt érvekkel alá nem támasztó hozzászólások sem kerülnek publikálásra.

A fenti szabályokat egy, illetve két alkalommal megsértő felhasználó jogosultsága 1 hónapra felfüggesztésre kerül, és a harmadik szabálysértés esetén a felhasználó regisztrációja törlésre kerül.

6.Adatbiztonság és adatvédelem

A technikai adatvédelem és adatbiztonság a tárhely szolgáltatójának felelőssége. A honlap tulajdonosának személyes felelőssége a regisztrációban szereplő nevek és email címek bizalmas kezelésére vonatkozik. A hozzászólásokban megjelenő tartalmakat archiváljuk a többi publikációval együtt, de végleges megőrzésüket nem garantáljuk.

 

 

Megjelent: 992 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. március 11., vasárnap 17:45
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned